Gør som Klodshans og få succes på aktiemarkedet

Gør som Klodshans og få succes på aktiemarkedet

H.C. Anderensen skrev engang et eventyr om Klodshans, som samlede en død krage, en gammel træsko og andre tilfældige ting op, men som alligevel fik succes med at få prinsessen. Kan denne strategi med succes benyttes på aktiemarkedet?

Kan man gøre som Klodshans når man investere i aktier? Altså samle tilfældige ting på efterhånden som man passere dem. I stedet for at tro, at man er klogere end alle andre og kan finde de aktier, som vil stige mest i kurs. Og kan man dernæst lade være med at handle aktier frem og tilbage, for man ved jo alligevel ikke hvornår kurserne vil gå henholdsvis op og ned. Dette mener Karsten Engmann Jensen, forfatter af ”Boost din opsparing med aktier” i hvert fald, og jeg vil våge at påstå han har fat i noget.

»Aktier vil set over en periode med 20 år med 95 procents sandsynlighed stige i kurs, og typisk bliver de fordoblet i pris hvert tiende år. Det er derfor en god idé at spare op i aktier. Køber man aktier for 1.000 kroner om måneden, vil man over 20 år have investeret for 240.000 kroner, men formuen vil med meget stor sandsynlighed være vokset til 800.000 kroner,« skriver Karsten Engmann Jensen med henvisning til flere videnskabelige undersøgelser.

Dermed handler det altså om, at være langsigtet, men også om, at sprede sine investeringer. Man skal altså placere alle sine investeringer i forskellige sektorer og brancher. Dette angående spredning er altid en god ide, når man investere, da man ellers risikere, at få et stort tab, hvis der kommer generelle usikkerheder i branchen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *