Strategi – hvordan sammensætter man en portefølje?

Strategi – hvordan sammensætter man en portefølje?

At investere behøver ikke at tage lang tid- det er helt op til dig selv. Du behøver ikke være en aktiv investor, hvis du ikke vil og det behøver ikke at være svært at investere. Det findes lige så mange strategier, som det findes investorer. Du behøver kun bruge nogle få timer på at åbne en konto på f.eks. Nordnet og sætte et automatisk månedsopsparing i billige og brede investeringsforeninger op (du kan selvfølgelig også købe manuelt hver måned). Bruger du den automatiske funktion fra Nordnet, betaler du heller ikke kurtage, så det er en virkelig god deal.

Mit bedste råd er altid at have max. 20 forskellige aktier i sin portefølje – for hvor meget tror man lige på den tyvende aktie? Derudover er det en fordel at fordele dem over så mange forskellige sektorer som muligt. Dermed spreder man sin risiko og stiller sig selv bedre.

Fordeling – hvordan sammensætter man en portefølje?

Afhængigt af din risikoniveau, vælger du f eks en fordeling mellem investeringsforeninger, som investerer i aktier (aktiefonde) og investeringsforeninger, som investerer i obligationer (obligationsfonde). En god tommelfingerregel kan være at se på din alder. Er du 30 år, er det en fin fordeling, for en langsigtet opsparing (>15 år), at f eks have 30% obligationsfonde (lav risiko) og 70% aktiefonde (høj risiko). Alt afhænger af din risikoprofil, altså hvor meget du kan tåle at se dine investeringer gå ned. Lav en strategi, og hold dig til din strategi. Har du en fast strategi med en regelmæssig opsparing hver måned, bør du måske se på dine investeringer 1-2 om året. Det er lidt tid for et fint afkast i fremtiden.

Du kan finde investeringsforeninger via f.eks. Morningstar. Du skal gerne kigge på ÅOP (jeg synes, at en dansk investeringsforening på ca. 0,6 % er ok), og på hvor mange stjerner de har fra Morningstar.

Der findes et utal af udtalelser om hvordan man bør gøre, men gør det der passer dig bedst. Skriv det ned på et stykke papir – på den måde ved du hvad du har lovet overfor dig selv, og kan ikke bare lige ændre det.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] er flere muligheder end blot at investere, eller ikke at investere. Du kan nemlig sammensætte din portefølje lige som du gerne vil (så den passer til dit temperament). Du kan investere i flere ting, bl.a. […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *