Udgifter

Hvad kan man investere i?

Bankkonto

Dette er den nemmeste form for “investering”. Grunden til jeg skriver det “investering” er, at mange nok ikke vil kategorisere det således. Vi alle kender bankkontoen, og vi ved efterhånden også, at der ikke er de højerenter herpå – renter som ville være vores afkast, hvis vi definerer det som en investering. Dog er det værd at nævne, at mange banker efterhånden har en ‘opsparingskonto’, hvor du får lidt mere i rente – her skal man bare huske, at være opmærksom på hvor mange penge man egentlig får renter af.

Aktier

Aktier er nok den mest kendte investeringsform. En aktie er helt basalt en ejerandel i en virksomhed. Førhen var aktier noget man have i papirform, sådan er det dog ikke længere – nu er det hele digitalt. Man kan købe aktier i banken eller på diverse handelsplatforme.

Obligationer

En obligation er et lån – eller gældsbrev. Der findes overordnet set tre typer af obligationer, som man kan investere i. Dette er: statsobligationer, realkreditobligationer og virksomhedsobligationer. Statsobligationer er lån til staten, realkreditobligationer er lån til huskøb og virksomhedsobligationer er lån til virksomheder.

Ved investeringer i obligationer tjener man penge i form af renterne. Sammenlignet med aktier er det dog værd at nævne, at obligationer har en mindre risiko. Med den mindre risiko følger dog også, at de historisk set har givet et noget mindre afkast end aktier.

Ejendom

“Sæt pengene i mursten”, det har jeg hørt ofte – “det er sikkert”… Ejendomsinvestering er helt grundlæggende køb af en bolig for så at sætte i stand og sælge, eller at leje ud. De senere år, er der dog også kommet andre muligheder. Heriblandt Brickshare, hvor man for 10.000 kr. kan komme i gang med at investere i ejendomme.

Ædelsten

Ædelsten er endnu et investeringsaktiv. Her er der eksempelvis tale om diamanter, smaragder og rubiner. Dette kan du læse mere om i mit tidligere indlæg om investering i diamanter, ellers kan jeg opfordre til at kigge på diamantbørsen.

Ædelmetaller

Når vi taler om ædelmetaller er de mest omtalte guld og sølv – guld mest omtalt når det kommer til investering. Guld kan købes på to måder, enten fysisk (som en guldbar), eller som kontraktguld, et bevis hvis værdi er afhængig af prisen på guld.

Crowdlending

Crowdlending er de seneste år steget meget i popularitet. Crowdlending går helt grundlæggende ud på, at man samler en række investorer og sammen investerer i noget. Dette ser man f.eks. ofte når virksomheder søger kapital til opstart. Alt efter hvor etableret virksomheden er svinger risikoen også – det vil selvfølgelig være mere risikofyldt, at investere i en helt ny virksomhed.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *