skal jeg selv investere

Skal jeg investere selv eller lade andre gøre det?

Det helt store spørgsmål, når det kommer til investering er: “Skal jeg selv stå for det, eller skal banken gøre det?”. Jeg har ikke svaret, da du skal gøre, hvad du finder bedst for dig selv. Dog vil jeg gøre dig opmærksom på, at der selvfølgelig er nogle omkostninger forbundet med, at få en anden til at gøre det. Derudover er investering ikke så farligt og svært, som mange går og tror. Du behøves ikke vide hverken vide alt eller have en økonomisk baggrund.

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper, uanset om du vælger at passe dine investeringer selv, eller om du vælger en professionel porteføljeforvaltning.

Hvis du vælger selv at stå for dine investeringer, har du altid selv overblik over den. Så oplever du selv glæden, når værdien af din investering stiger. Samtidig slipper du for at betale den andel, banken tager i gebyrer. Til gengæld skal du så selv sætte dig ind i, hvilke aktier, brancher og markeder, du bør investere i. Samt hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Tid som faktor

Det tager uden tvivl mest tid i starten, da det er her du skal sætte dig ind i tingene, og lærer en masse nyt. Dog kræver det ikke mere tid, end du selv ønsker at bruge. Man skal dog være opmærksom på, at tid og afkast til tider hænger sammen. Der er rigtig meget information at finde, når det kommer til, at komme i gang med, at investere – så dette er ikke den afgørende problematik.

Det mest afgørende for, hvorvidt man skal gøre det ene eller det andet, er der ingen andre end en selv der kan svare på – så sæt dig ned og skriv fordele og ulemper. Dermed finder du den løsning som passer netop dig bedst.

Ved investering af større summer er det desuden mere aktuelt med rådgivning på grund af den større risiko.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *