Kom i gang med at investere

Giv din økonomi et nytårsforsæt! #2

Dagen er kommet, det er for mange tid til champagne og god mad med dem de holder aller mest af.

Det er i disse dage, at mange tager livet op til overvejelse og finder ud af hvad de er stolte af i det forgangene år, hvad der skal ændres og sætter sig nogle mål for det kommende år. Det er i bund og grund en rigtig fin ting at gøre, så længe man også gør noget ud af at holde det.

Vil du arbejde mod at blive økonomisk uafhængig, eller blot få bedre styr på din økonomi, så har jeg nogle gode ideer til nytårsfortsætter til dig.

opsparing
Opsparing

Brug mindre end du tjener

”Hvor svært kan det lige være?”, ”Det er da logisk!”, ja, der er mange holdninger til dette, men det er alligevel noget der er svært for rigtig mange mennesker. En ide kan være at fastsætte en procentsats, som du hver måned sætter til side, af din indkomst. Dette skal gøres i starten af måneden, da det ellers er meget sværere og ikke fungere på sammen måde rent psykisk. Det skal dog ikke afholder dig fra også, at sætte det du har tilbage hver måned over på en opsparing, eller investere dem. Det du på langsigt bliver mest glad for er, at lægge så meget til side hver måned – ja, det er ikke sjovt nu og her.. Men tro mig, du vil takke dig selv om nogle år, når du ser tilbage på det.

Du kan måske få lidt inspiration af denne udsendelse: Stå af hamsterhjulet – med penge nok til resten af livet

Udgifter
Udgifter

Gennemgang af dine udgifter

”Jeg bruger kun penge på nødvendige ting”. Man har hørt det før, og ja, det passer for nogle. Som ung må jeg sige, at jeg hører mange af mine jævnaldrende har konto på diverse platforme. Har et fitnessabonnement, Netflixkonto, Spotify, Viaplay, osv., som de aldrig bruger. Dette betyder ikke, at du skal sige nej til det hele – overhovedet ikke! Du skal blot tænke over det, har du et dyrt mobilabonnement, hvor du alligevel ikke bruger alt det der følger med? Jamen, så kunne det da være ret smart, at se på hvilke alternativer der findes på markedet. Når dette er gjort kan du for motivationens skyld lægge de beløb sammen, som du fremover spare. Gang det så med 12 (månederne der er på et år 😉 ), nu tror jeg for alvor det går op for dig, hvor god en handel du lige har foretaget dig.

Udover dine abonnementer, som hver måned automatisk bliver trukket fra din konto, så kan det også være en god ide, at kigge på alle dine udgifter. Du føler garanteret du har styr på det, men hvilke af dine udgifter er reelt set mad og hvilke er øl? Kunne du måske skære ned op dit forbrug af fastfood? Kunne du handle i en billigere butik? (”amen det er jo bare småpenge!”.. ”Ja, men det er de beløb der i det lange løb løber op til et noget større beløb”)

Kom i gang med at investere
Hvis du synes det med investering er svært, så hold dig ikke tilbage fra at kontakte mig. Jeg er her fordi jeg ønsker at hjælpe netop dig!

Lær at investere

Ja, den havde du nok set komme. Men vi kommer altså ikke uden om det, der skal virkelig tages stilling til dette. Holdningen ”det kan jeg ikke”, kan du godt gemme langt væk, for ALLE kan investere. Et godt sted at begynde er med dette blog indlæg.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *