Er økonomi et tabu?

Økonomi, et tabu?

Vi taler om alt sammen og blander os hellere end gerne i hinandens måde at gøre ting på. Men når det kommer til økonomi, så taler vi ikke med hinanden om det. Dette på trods af, at vi netop her kunne lære en masse af hinanden. Hvad end det kommer til budgetlægning, besparelsesmuligheder, investering eller pension.

Hvordan går det med økonomien?

Hvis man spurgte en; “hvordan går det med økonomien?”, så ville de kigge underligt – og du ville højest sandsynligt ikke få et svar. Mange mener, at økonomi er helt privat, og bestemt ikke noget som angår andre. Når det kommer til sociale medier deler vi til gengæld glædeligt alt med hinanden – ja, selv med folk vi ikke kender.

Hvorfor er det lige, at vi blander os i andres ting. Ting hvor vi ikke kan drage den store nytte af hinanden. Men når det kommer til økonomi, som er en af grundstenen til at leve livet, så er vi tavse.

Hvad taler vi så egentlig om?

Her ville det være oplagt blot at notere vejret – for det snakker vi da virkelig om… Men lad os i stedet for se på børn. Selv har jeg ikke børn, men dette er et emne der fylder rigtig meget i medierne og er derfor oplagt.

Ja, for selv børneopdragelse blander folk sig hellere end gerne i, og de har altid noget negativt at sige – imponerende nok! Dette er et punkt, hvor de fleste ikke reagere, men dog lytter. Det er blevet så normalt, at man skal lægge øre til alt, at man slet ikke tænker over det mere. Men hvordan kan det være, at man hellere taler om børneopdragelse? Børn – folks kæreste eje. Fremfor økonomi, hvor der for alle, uanset hvordan ens økonomi ser ud, er plads til forbedringer.

Hvorfor er det, at man vender siden til, når man høre gode råd til ens økonomi – økonomiskfrihed, er noget de fleste et eller andet sted drømmer om (på den ene eller anden måde). Skal vi ikke lægge dette irritations emne til side, og tale om økonomi?

Så lad os spille hinanden bedre

Der er ingen der siger, at du skal fortælle alt; hvor meget du tjener, hvad din partner tjener, og hvad i investerer i. Men måske kunne vi ved at tale lidt mere om noget så basalt spiller hinanden bedre. Spille hinanden bedre, fremfor altid at prøve på at trække andre ned for selv at komme længere op. For det er der vel egentlig ikke nogen grund til? Vi kan vel lige så godt hjælpe andre, og dermed gøre både dem og os selv bedre? 


1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] har tidligere skrevet om, det tabu der er i forbindelse med at snakke om penge, økonomi og investering. Og jeg tænker ikke […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *