aktiesparekonto

Aktiesparekontoen – eftertanker

Jeg havde i slutningen af år 2018 en klumme med mine tanker om aktiesparekontoen i avisen. Her oplyste jeg lidt om hvad det er, om jeg ville benytte den og ikke mindst, at jeg mener de skulle have markedsført den anderledes. Du kan læse den her.

Jeg benytter den endnu ikke, men har fået et andet syn på den. For jeg ønsker, at der skal være en aktiesparekonto. Dermed ved jeg også, at jeg bliver nødt til at bakke op om den, for hvis ingen bakker op om den, så kommer den ikke til at udvikle sig. Hvis ikke vi alle opretter denne konto, så frygter jeg, at vi ikke får opdateringerne med (den årlige opjustering med 50.000 kr.). Hvis ikke aktiesparekontoen kommer, så kommer der nok heller ikke et alternativ. Da politikkerne dermed ‘har prøvet’ og vil lægge det på hylden i mange år – hvis dette er alternativet, så tror jeg ærligtalt helst, at jeg vil oprette en konto og bakke op om dette pt. spinkle projekt.

Tag hånd om aktiekulturen

Jeg tror på, at der skal tages hånd om aktiekulturen – den skal bakkes op, vedligeholdes og så skal det være for ALLE (jeg er træt af, at høre det kun er for gamle mænd i jakkesæt. For det definerer jeg altså ikke mig selv som). Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi er på vej i den rigtige retning, et stigende antal kvinder begynder at kaste sig ud i investering takketvære disse kvindelige communities. Derudover begynder flere unge at tænke i denne retning også. Vigtigst af alt begynder der helt generelt at være en større interesse for økonomi og investering – og det gør mig så glad. At se det arbejde folk som jeg lægger i dette (bestyrelsesposter, at skrive om investering og oplyse mine læsere, at holde oplæg) rent faktisk hjælper!

Hvor kan jeg få en aktiesparekonto?

Noget nær alle banker tilbyder en aktiesparekonto med et tilknyttet depot. Du skal blot kontakte din rådgiver for at oprette det – det er ret ligetil.

Landets største online børsmægler Nordnets danske landechef, Anne Buchardt, har udtalt, at Nordnet ikke tilbyder det i første omgang, fordi der ikke er store nok fordele, da man kun kan investere 50.000 kr.  –  dette skræmte mig lidt (at de ikke gik med på den), men har fået en meget større ro i forhold til det nu. Det skulle søsættes, jeg skulle se hvordan folk reagerede før end at jeg kunne se det for mig. Derfor denne ‘opfordring’ om at vi bør bakke op om tiltaget.


Aktiesparekonto og ETFere? – beskatning

Hidtil har jeg holdt mig fra begge dele, fordi jeg ærligtalt ikke bryder mig om lagerbeskatning (ved godt der er forandringer i vente). Men hvis jeg nu gerne vil investere i ETFere, fordi jeg gerne vil kunne investere i markeder som supplement til mine enkeltaktier, så vil det vel egentlig være en fordel at gøre det på en aktiesparekonto? Mit ræsonnement er, at alt på en aktiesparekonto lagerbeskattes, så kan jeg lige så godt bruge den til noget, der i forvejen lagerbeskattes. Så da ETFere i forvejen lagerbeskattes, mister jeg jo ikke noget ved at have dem på en aktiesparekonto. Tværtimod sparer jeg lidt i skat, da kontoen beskattes med 17 % mod de normale 27 %.

Dette var blot et kort indlæg, da jeg synes disse eftertanker skal deles med Jer – Jer som læste mine første tanker, og som måske også var lidt kritiske overfor udførelsen af dette tiltag.

2 replies
 1. Jack
  Jack says:

  Man kan vel ikke handle alle ETF’er på en aktiesparekonto, så vidt jeg forstår er det kun nogle særlige ETF som opfylder kravene. Og ingen af dem med særligt gode ÅOP.

  Tænker man er bedre stillet, ved at smide penge efter nogle af de lav omkostnings fonds som ikke bliver lagerbeskattet.

  Svar
  • Signe Fejerskov
   Signe Fejerskov says:

   Hej Jack
   Nej, det kan man ikke, men hvis man nu ved, at de er tilgængelige på Aktiesparekontoen, så er skattebesparelsen da uden tvivl værd at medtage.

   Man skal helt selv vælge hvad man vi smide penge efter, og på hvilken platform. Dog er konklusionen på dette indlæg, at vi måske bliver nødt til at bakke op om dette “halve” projekt for at der bliver taget hånd om aktiekulturen.

   Mvh
   Signe Fejerskov

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *