Ejendomsinvestering

Kort og godt: ejendomsinvestering

Jeg investerer ikke selv i ejendomme, dog begrænser dette mig ikke i, at komme med lidt oplysning omkring dette emne. 

  • Afkast: 5-15 % om året
  • Risiko: Lav

Introduktion

Investering i fast ejendom har altid været en populær måde at få ens formue til at yngle på. Du har mulighed for fra ca. 100.000 kr. med bankfinansiering at købe boliger  og udleje ejendomme.

Hvis du ikke ønsker selv at købe en ejendom, og udleje den, kan du i stedet sætte dine penge i en fond eller virksomhed. Disse investerer derefter pengene i fast ejendom for dig og giver en del af overskuddet – dit afkast. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du opnår det højeste afkast ved selv at stå for det hele. Hvis du selv står for det påtager du dig også en større risiko og arbejdsbyrde, så det skal du være klar på, hvis du vælger at gøre dette. 

Hvis du skal i gang med ejendomsinvestering kan det være en fordel, at investere i en bolig, hvor du selv kan bo, og så f.eks. leje nogle værelser ud – så du dermed bor gratis. Dette er nok særligt for studerende, hvor man ved at udleje de andre værelser kan komme til at bo virkelig billigt.

Fordele

  1. Du opnår et højt afkast på den løbende drift. Afkastet ved ejendomme er klart højere end det du kan opnå ved aktieinvestering.
  2. En eventuel værdistigning kan være et essentielt tilskud til din investering.
  3. Ejendomsinvestering er ikke synderligt udbredt i Danmark. Dette betyder, at du har nemmere ved at få de gode handler (se på tvangsaktioner, o.l.).

Ulemper:

  1. Du binder dine penge i lang tid og din investering er ikke likvid. Jo længere, du venter med at sælge, jo bedre. (Ved salg kan der være lange liggetider, hvilket du skal have med i dine overvejelser. Altså går en ejendomshandel ikke lige så hurtigt som ved et salg af aktier). 
  2. Du skal arbejde løbende; du skal finde nye lejligheder, istandsætte, optage lån, finde lejere, osv. Der er altså en del arbejde forbundet med denne type investering. 
  3. Transaktionerne ved handel med fast ejendom i Danmark er høje (tinglysning af skøde, tinglysning af lån, advokat, ejendomsmægler m.v.) – hvilket mindsker mængden af boliger, du faktisk kan investere i.

Kort opsummering: Du kan opnå virkelig høje afkast på driften. Ulempen er at du binder dine penge i lang tid, og at du ikke kan sælge fra den ene dag til den anden – altså er det en længere proces. 

Ejendomsinvestering

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *