Kvinder investerer

Kunsten at være kvinde

Det kan næppe komme som en overraskelse for nogen, at der er flere mænd end kvinder, som investerer. Sådan har det været længe, og sådan vil det nok også fortsætte længe – dog er der et stigende antal kvinder som begynder at investere.

Faktisk foretages 80 % af alle investeringer af mænd, og mænd ejer 68 % af det danske aktiemarkeds værdi. Dog skal det hertil nævnes, at kvinder har opnået bedre afkast af deres investeringer end danske mænd de sidste 9 ud af 13 år. Det er da noget der er værd at nævne!

Dermed kan det beskrives som værende en kunst, at være kvinde på aktiemarkedet – eller faktisk bare at være på aktiemarkedet uanset køn. En hver investor er nemlig unik, og har deres egen tilgang til det de gør. De sammensætter en portefølje som passer til dem – og maler deres eget billede af verden. Og sætter et præg derpå ikke mindst.

Kvinder lever i gennemsnit cirka 5 år længere end mænd, og skilsmisseraten er i de seneste moderne årtier gået støt i vejret. 51 % af alle ægteskaber ender i skilsmisser – altså lige over halvdelen. Så der er ingen grund til ikke at tage hånd om sin økonomi og begynde at investere.

D. 8. marts

Denne dato er det Kvindernes Internationale Kampdag.

Formålet med den første konference var at få skabt en fælles organisation for socialistiske kvinder i verden, så de kunne stå stærkere i kampen for forbedring af arbejderkvindernes vilkår både nationalt og internationalt. Konferencens hovedemner var:

  • Beretninger om arbejderkvindernes forhold og organisationer i de enkelte lande.
  • Opbygning af en international organisation af socialistiske kvinder
  • Kampen for stemmeret.

Dette er noget der stadig er værd at kæmpe for, og derfor er vi i dag en masse kvindelige investorer samlet i København, Nasdaq, hvor børsen skal åbnes.

Kvindekampen

Hvis du har læst med tidligere ved du nok, at mit fokus ikke er på kvinder. Jo, jeg vil gerne have flere kvinder skal investerer, men der findes simpelthen så mange andre organisationer, o.l. som kæmper for dette. Dermed kan det også komme bag på nogen, at jeg vælger at omtale denne dag, men jeg mener den er vigtig. Det er vigtigt, at vi gør opmærksomme på, at der er kvinder som virkelig gerne vil investerer, arbejde og lede. De vil altså en karriere.

Af denne meget simple årsag; det er en vigtig kamp! Vælger jeg at støtte op om denne dag, og ikke mindst samles med andre kvinder, som har den samme interesse som jeg selv. Dermed er jeg nødt til at støtte op om dette arrangement, og den her dag.

Kvinde, kast dig ud i det!

Kvinderne rykker sig ud på aktiemarkedet. De tager hånd om deres økonomi, og hold nu op hvor er det fantastisk at være vidende til.

Kvinder har samme forudsætninger som mænd for at investere, og derfor er der intet der bør holde dig tilbage, hvis du sidder og læser dette, men ikke investerer. Så hvad holder dig tilbage? Hvorfor er du ikke kommet i gang?


Børsen d. 26. september 20181 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] skal tage hånd om deres økonomi og begynde at investere. Dette kan du læse meget mere om i mit seneste indlæg, om netop Kvindernes Internationale Kampdag – og det at være kvindelig […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *