Ring the Bell for Gender Equality

Kvindernes Internationale Kampdag

I morges kl. 7:30 startede et helt fantastisk arrangement, Ring the Bell for Gender Equality, på Fondsbørsen, Nasdaq, i København. Vi var en helt masse kvinder (og enkelte mænd) samlet til åbningen af børsen.

Her får i min oplevelse af dagen – og ikke mindst nogle billeder 🙂

Aldrig har jeg set så mange kvindelige investorer

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi på Fyn ikke ser så mange kvindelige investorer til investorer arrangementer, hvilket virkelig er en skam. Derfor var det også en helt ny verden, da jeg i morges pludselig stod i en kæmpe flok af kvindelige investorer. Dette var en øjenåbner for mig. Ja, jeg ved godt, at der findes kvindelige investorer. Ja, jeg har hørt om diverse organisationer, som har fokus på, at få kvinder til at investere. Men for første gang var det ikke blot noget der skete på den anden side af en skræm. Det var ikke blot billeder.


Ligestilling

Dette arrangement støtter op om verdensmål nr. 5: ”Ligestilling mellem kønnene” og fokuserer overordnet på at skabe opmærksomhed omkring mulighederne for hvordan den private sektor kan fremme ligestilling og bæredygtig udvikling. Her var der så et særligt fokus på kvinders rolle i lederstillinger og bestyrelser samt vigtigheden af ESG (virksomheders arbejde med ansvarlighed) fra investorernes synspunkt.

Man kan mene meget om ligestillingsdebatten, men uanset hvad man mener, føler og tænker, så kan vi forhåbentligt bliver enige om, at flere (kvinder) skal tage hånd om deres økonomi og begynde at investere. Dette kan du læse meget mere om i mit seneste indlæg, om netop Kvindernes Internationale Kampdag – og det at være kvindelig investor.

Taler fra seje kvinder – og mand

Inden der skulle ringes på klokken og børsen skulle åbnes var der et stærkt line-up af talere. Vi lagde ud med et oplæg ved Annemarie Meisling, som er bestyrelsesformand i Global Compact Network Denmark samt bæredygtighedschef i Chr. Hansen (kender du ikke denne virksomhed, så tag lige et kig på den – og hvad de gør for at imødekomme verdensmålene).

Dernæst fulgte Tom Jacobsgaard, som er CEO for Bestyrelsesforeningen, og Louise Fredbo, bestyrelsesmedlem i Kvindeøkonomien, fremtidsforsker samt forfatter.

Afslutningsvis talte Eva Kjer Hansen, ligestillingsministeren, om hvorfor det er så vigtigt, at kvinder ikke blot isolerer sig – og pisker hinanden op i troen at mænd ikke kan give os noget godt, og ikke forstår hvordan vi har det, når vi skal i gang med at investere. Hvor vigtigt det er, at vi tager skeen i den anden hånd og kæmper for ligestilling – ligestilling på kompetencer, og ikke blot for ligestillingens skyld. Vi bliver simpelthen nødt til at gøre opmærksomme på os selv, frem for at holde os til hinanden (som kvinder).“Dig følger jeg på Instagram”

Jeg havde ikke været der længe før end at jeg fandt ud af, at folk faktisk godt ved hvem jeg er. Måske ikke alle, men flere kendte til mit arbejde – og ved hvor meget jeg gør opmærksom på investering på Instagram. Dette var overvældende, og det gik op for mig, at jeg gør noget rigtigt. Der stod nogle kvinder, som jeg har så meget respekt for, da det virkelig kæmper en væsentlig kamp. De giver kvinderne den hjælpende hånd de har brug for, for at kaste sig ud i investering.

Jeg er stolt af, at jeg på så forholdsvis kort tid, har formået at skabe det jeg har. At jeg i en alder af 22 år, kan få lov til at deltage i sådanne et arrangement – og jeg ser frem til mange flere af dem. Hvem ved, måske er det mig der er en af talerne om 10 år?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *