Vælg investeringsform

Vælg investeringsform

Har du under fastsættelsen af dine ambitioner fundet frem til, at du ønsker at tjekke op på dine investeringer så lidt som muligt, så kan investeringsforeninger være et rigtig godt valg – fremfor aktier. Investeringsforeninger kan betegnes som en kurv med æg. Du vælger selv hvilken kurv du ønsker at købe, men der sidder en professionel forvalter og bestemmer hvilke æg der skal være i kurven.

Det eneste du skal gøre

Det eneste du skal gøre er faktisk, at beslutte hvilket marked du ønsker at fokusere på. Skal det være det danske? Udenlandske? Etiske? Højrisiko? Eller lavrisiko? Når du så har truffet dit valg tager en ekspert sig af, at finde de gode investeringer inden for de rammer som du selv har opsat.

Vælger du i stedet for en investeringsforening en indeksinvestering, så er det en computer der vælger de værdipairer. Dette sker på baggrund af forskellige aktier, som ligger i de respektive indeks.

Risikospredning

Det kan være en genistreg, at vælge at have flere investeringsforeninger.
Ejer du eksempelvis én investeringsforening med fokus på danske aktier, én med fokus på udenlandske aktier og så videre, får du den bedst mulige risikospredning i din portefølje.

Aktier er mere mig

Fandt du tidligere frem til, at du ønsker at bruge mere tid på dine investering, så er aktier en god mulighed. Ved at vælge aktier og bruge mere tid på det bliver du din egen investeringsforvalter. Dermed slipper du for at skulle betale afgifter og gebyrer for, at der er en professionel som sidder og gør dette for dig. (Med professionel mener jeg en der lever af det, det er ikke sikkert, at personen er bedre end dig. Dog skal du stadig betale kurtage).

Der skal ikke være nogen tvivl om, at aktier kræver mere af dig. Derfor kan du med fordel oprette en portefølje, som indeholder aktier fra forskellige sektorer og markeder. Dermed sikrer du dig en fornuftig risikospredning og behøver ikke, at følge med i kursudviklingen konstant. Det er også vigtigt at huske på, at aktier ofte kræver mere af dig som investor. Opret derfor med fordel en portefølje med aktier fra forskellige brancher og markeder, så du sikrer dig en fornuftig risikospredning og ikke behøver at følge med i udviklingen hele tiden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *