crowdfunding

Idéen om lånebaseret crowdfunding

Sammen kan vi skabe et bedre finansmarked, sådan er det bare – og gudskelov for det, ellers var det jo enkelt personer der sad på det hele. ”Alle burde have mulighed for at investere i den værdiskabelse, som sker på ejendoms- og virksomhedsmarkedet. Til et højt forventet afkast. Vi har derfor skabt en platform som gør det muligt – en platform for lånebaseret crowdfunding.” Sådanne skriver Kameo, som i de seneste år er rykket ind på det danske marked.

Målrettet plan

Kameo bygger på ideen om, at inkludere flere mennesker i finansmarkedet. For mange lyder dette nok meget basalt og måske lidt absurd, men de har fat i noget. De åbner dørene for deres låntagere. De gør det helt grundlæggende muligt for privatpersoner, at investere i lån til ejendomsprojekter. Og man kan komme i gang for blot 500 kr. – what not to like. Det er da virkelig inkluderende. Derudover er der et forventet afkast på 5-15 % (det kan vi jo godt lide!). Ved hjælp af disse lån kan ejendomsudviklere og virksomhederne gennemføre flere projekter. Eller blot investere i andre ejendele og tiltag, som giver en større vækst – og dermed et afkast.

Sikkerhed

Det lyder som en meget lovende overskrift, men husk lige, at intet er sikkert – heller ikke når det kommer til investering. Dog fik Kameo i år 2016 koncession som betalingsvirksomhed fra Finanstilsynet i Danmark. Dette gør, at de tager ansvar for at udføre de respektive opgaver der er i firmaet – dette i henhold til Finanstilsynets krav. Det er så afgørende.

Ydermere gør Kameo alt hvad der står i deres magt for at formindske risikoen. Dette gør de gennem risikoanalyser, og ved at være velovervejede før der handles –  til glæde og gavn for investorerne.

Crowdfunding

Crowdfunding gør det helt grundlæggende muligt for ejendomsudviklere og små virksomheder at få finansiering direkte fra en gruppe af investorer. Dette frem for, at man skal i banken. Via denne investeringsform kan du og jeg investere i ejendomsprojekter, som vi ellers ikke ville finde på markedet.  

Ved denne form for crowdfunding forsøger man sig på, at reducere afstanden mellem låntager og långiver og på den måde hjælpe investorer med at få et bedre afkast

Nyt og farligt

”Jamen Signe, hvis de er ret nye er det så ikke farligt?”. Det korte svar ville for mig at se være ”nej”. For Kameo har en baggrund i Sverige og er dermed ikke en ny virksomhed, bare fordi du måske ikke har hørt så meget om den. (Dette skyldes jo også hvad du lige ser i medierne og hvad algoritmerne sortere til din Facebook startside). Kameo har en klar vision, og er etablerede. De har faktisk investeret for 201.799.787 DKK. Dette i 134 projekter. (Dette er tal fra deres egen hjemmeside, med noten: For totale mængder regner vi i DKK og benytter den gennemsnitlige valutakurs for seneste år: DKK 100 = NOK ~129,162 & SEK ~149,188).

Udover Sverige er Kameo også at finde i Norge, og de har et klart ønske om, at være den foretrukne crowdlending-platform i Skandinavien om blot fem år – og dette er der klart et potentiale for.

Udarbejdet i samarbejde med Kameo.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *