Lyt aldrig ukritisk til råd

Lyt aldrig ukritisk til råd

Det lyder for mange helt basalt, men jeg må sande, at det ikke er det for alle.

Læs hvad der står

Jeg blev efter et interview kontaktet af en kammerat. Han havde været på Jodel, og set, at der nu blev snakket investering der. Dette med mig omtalt – uden jeg overhovedet kendte til det. Det er for mig fint, at jeg ikke kender til det, men det gør ondt at se folk ikke læser hvad der egentlig står.

Interviewet handlede nemlig om, at jeg prioriterer erfaring over karakterer, men på Jodel hed det sig pludselig, at jeg havde tjent kassen på investeringer – og dette er ikke sagen. Jo, det er da sandt, at jeg ikke har tabt noget videre på investering, men jeg investerer på min SU. Dermed kan det altså ikke lade sig gøre, at tjene kassen.

Vil du gerne i gang lige som vedkommende der har lavet denne Jodel, så tag et kig på mine indlæg om netop dette.

Ved andre mere end dig?

Det kan godt være, at de ved mere på nogle punkter, men de ved garanteret ikke mere når det kommer til en konkret aktie. Årsagen til dette er, at mange ofte bare siger deres tanker og holdninger højt. Dette uden at have noget videre belæg for det.

Derfor skal du altid lige tænkt “hvor har de denne viden fra?” når du høre noget. Ofte vil folk sige hvad der falder dem ind, så hvis det var en stor ting om en specifik virksomhed så ved ledelsen det (hvis de gør dette må de ikke sige det) og ellers ved alle det. For den dag du læser det i medierne, så vil jeg gerne love dig, at du ikke er den eneste der ved det.

Tilbage til overskriften

Dermed er mit budskab med dette indlæg, at du aldrig skal lytte ukritisk til hvad du høre. Hvad end det er en ukendt person, eller en af dine gode venner så bør du altid tænker over hvorvidt de har en baggrund for at sige det de siger. Derudover skal du også tænker over hvad nummer du har i rækken. Når jeg skriver rækken mener jeg, at du aldrig vil være den første der får noget af vide. Så når det kommer frem til dig, så vil det ofte havde været igennem så mange, at aktiemarkedet allerede har reageret på det. Dermed kan du altså ikke nå at handle på det.

Hertil skal det også nævnes, at dette selvfølgelig også gælder på sociale medier. Her hentyder jeg særligt til Facebook, hvor der findes flere grupper hvor der debatteres aktier. Dog er ikke alle disse grupper lige saglig, og nogle er faktisk så meget reklame at jeg holder mig langt væk fra dem. Med reklame mener jeg, at de har en kontakt til enkelte virksomheder, som hypes ekstremt. Derudover mener de, at de er den bedste gruppe i hele verden – hvilket desværre sjældent er realiteten.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *