Teknisk analyse

Kom i gang: teknisk analyse

Hvad er teknisk analyse?

Teknisk analyse er en analyseform, der gør brug af forskellige tekniske indikatorer til at afsløre, hvor markedet, er på vej hen (kursen på en aktie, råvarepriserne, o.l.,). Disse indikatorer bruger hovedsageligt historiske data. Dermed kan de fortælle noget om det aktiv, du kigger på.

Nogle indikatorer viser hvor stærk en trend er f.eks. ADX-indikatoren. Mens andre indikatorer kan vise om en aktie f.eks. er “overkøbt” eller “oversolgt” som RSI-indikatoren. Der findes også indikatorer, der kan bruges til at spotte et skifte i trenden. Her kan man f.eks. se på to eller flere glidende gennemsnit.

Tekniskanalyse

Hvordan kommer jeg i gang med teknisk analyse?

For at komme i gang med teknisk analyse kræver det mere information om emnet, end du får i dette blogpost (MEGET mere – der kommet også et mere dybdegående indlæg). Et godt sted at starte vil være med en dybdegående bog om emnet. Dette kunne f.eks. være Technical Analysis of the Financial Markets. Der findes som om alle andre mener også et hav af muligheder, for at blive klogere, online. 

For at indlægge de tekniske indikatorer er det nødvendigt med noget software. Der finds mange muligheder – også gratis muligheder, heriblandt Yahoo Finance’s InteractiveChart. Her kan du indsætte de forskellige indikatorer (glidende gennemsnit, RSI, m.m.).

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *