Virkelighedstjek af din økonomi

Hvordan ser din økonomiske situation ud i dag? Du undgår ikke at skulle have et fuldt overblik og et budget, uanset hvor meget du gerne ville undgå dette.

Heldigvis er det ret simpelt – gå igennem alle dine kontoer. Hvad har du i indkomst og hvad er dine udgifter? Nu kan du nemlig finde ud af, hvor du kan spare penge. Har du nogle automatiske betalinger, som går til noget du slet ikke benytter? I så fald er der vidst ingen grund til, at de penge bliver trukket fra din konto hver måned.

Hvordan laver jeg et virkelighedstjek?

Når man skal lave ændringer, er det altid vigtigt, at man har et reelt billede af hvordan det egentlig står til. Det er ret simpelt – sæt dig ned, med en motivation og måske en kop kaffe (eller hvad der nu gør dig i godt humør). Dernæst kigger du tilbage på de seneste måneder og finder ud af, hvor stor en andel af din indkomst du har brugt på de forskellige poster. For at få det bedste overblik, kan du med fordel lave et cirkeldiagram (den famøse lagkage). Din hverdag er dermed en lagkage, og du vælger selv (så vidt muligt, da der selvfølgelig er fasteudgifter) hvem der skal have et stykke.

Når du nu har et overblik over hvordan det reelt ser ud, så kan du tilrette det efter hvordan du ønsker det skal være. På denne måde har du faktisk fået fastsat et budget, så du fremadrettet ved hvordan du skal bruge dine penge. Du har garanteret slet ikke tænkt over, at det var det vi var i gang med, for du har været fokuseret og tænkt det som lagkager. Det er da smart!

Dette er selvfølgelig en overdrivelse, men “overdrivelse fremmer forståelsen”.

Når man skal i gang med at investere handler det om, at forberede sig både mentalt og fysisk – man skal ud i terrænet og finde ud af hvordan det er. Dermed opnår man nemlig det bedste resultat, da man giver sig selv den bedste chance – da forberedelse og muligheder møder hinanden.

Nu er det din tur

Nu er det tid til, at du sætter dig ned og kigger på din økonomi, og finder ud af hvorledes du bruger dine penge, samt hvor der kan optimeres. For at hjælpe dig lidt på vej har jeg lavet et Excel ark, som du kan bruge hvis du vil. Her kan ud indsætte dine indtægter og udgifter – og danne dig et overblik.

Skabelonen er lavet ud fra, at du er studerende – dog kan alle benytte den. Du kan altid tilføje eller slette poster, hvis det er noget der er/ikke er relevant i din livssituation.

Hvis du har nogle udfordringer, så kontakt mig endelig – så skal jeg nok hjælpe dig så vidt muligt 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *