Corona og aktiemarkedet

Corona og aktiemarkedet

For en del nye (hvornår er man ny?) investorer, inklusiv mig selv, er det altså første gang, de oplever skiftet til et bear-market – som betegner et dyk på mere end 20 % fra toppen. Forståeligt nok er mange utrygge og rådvilde ved at være i en situation, hvor de ser deres opsparing skrumpe ind fra dag til dag. Dog er det vigtigt, at man netop her holdt is i maven.

Kig på graferne

I en tid hvor talene bliver røde kan det være godt at kigge på graferne. En ting er at kigge på den for i dag, men prøv at se den over nogle år. Her er den garanteret steget, og det er altså opmuntrene når alt andet er rødt.

Derudover er det nu vi skal holde øje med stigningstakten for corona-tilfælde i USA og til dels i Europa. Så længe denne kurve ikke er knække, vil vi ikke se nogle videre varige kursstigningen. Dog skal man her være opmærksom på, om tallene er vallide. I Danmark ser man f.eks. at tallene er ekstremt misvidende, da man har ændret i måde er tjekke folk på, og kun tjekker folk i kritiks tilstand. Dermed kan man i stedet vælge at kigge på antal indlagte, kritisk syge samt døde.

Salg med tab, eller risikere at tabe endnu mere? (eller tjene)

Det er umuligt at sige hvad du skal gøre, da dette afhænger af din tidshorisont. Hvis du havde regnet med at bruge pengene inden for kort tid, så kan det være en fordel at sælg. Årsagen hertil er, at vi ikke ved om vi har ramt bunden.

Hvis du ikke står og skal bruge pengene i nærmeste fremtid så behold dine investeringer. Det er ikke atypisk, at kurserne falder – det er en del af gamet. Hvis man er så nervøs for sine investeringer, at man ikke kan sove om natten, så bør man selvfølgelig sælge – da nattesøvn kommer over ens investeringer.

Skal jeg investere nu?

Man spørger om det så er nu man skal udnytte de store kursfald og gå ind i aktiemarkedet. Og ja, det kan man sagtens. Inden man gør dette skal man dog have nogenlunde styr på sin risikoprofil og strategi. Derudover skal man have ne lang tidshorisont, for man skal kunne acceptere, at der kan komme yderligere fald, da vi ikke ved om vi har ramt bunden endnu.

2 replies
 1. Patrick
  Patrick says:

  Alt i alt handler det om at have styr på investeringsstrategien. Tidshorisont og risikoprofil især.

  For nye investorer kan det uden tvivl være “Skræmmende”, at gå gennem et bear marked. Sandheden er bare, at mange af de nye investorer nok har mange år foran sig. Altså har aktiemarkedet god tid til at komme tilbage. I tider som disse kan man med en smule fornuft, potentielt gøre en masse gode køb af kvalitetsvirksomheder, der er faldet sammen med “Alle de andre”.

  Svar
  • Signe Fejerskov
   Signe Fejerskov says:

   Hej Patrick
   Jeg er helt enig med din analyse her. Det er uden tvivl skæmmende for nogen, at markederne har forandret sig så meget. Dog har en ny investor forhåbentligt en realistisk tidshorisont og sat sig ind i hvad de er på vej ud i.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *